Asunnon osto ja myynti

Kiva kun tulit sivuille:)

Olen toiminut aiemmin menestyksekkäästi kiinteistönvälittäjänä ja suorittanut myös alan perusopinnot. Viimeisten vuosien aikana olen ostanut kymmeniä asuntoja ja  jalostanut niistä remontoimalla ja sisustamalla uusia koteja. Kohteeni ovat menneet kaupaksi keskimäärin viikossa! Asunnon myymisen olen hoitanut muistaakseni kerran itse, muulloin olen antanut asunnon myyntiin kiinteistönvälittäjälle. Miksi? Koska haluan helppoutta ja ammattimaista otetta. Uskon että tiedän mistä puhun ja haluan kertoa myös sinulle.

{

Montako asuntoa sinä ostat ja myyt elämäsi aikana?

Asunnon myynti

Ennen ensimmäistäkään käytännön toimenpidettä asunnon myymiseksi suosittelen pohtimaan sitä, millainen myyjä itse olet omasta mielestäsi ja ennenkaikkea sitä, mitä sinä myyntiprosessilta ja lopputulokselta toivot. Helpottaaksesi päätöksen tekemistä, kysy asuntokaupan ammattilaisilta mielipiteitä, käy asuntonäytöillä, tutki valokuvia ja lue netistä juttuja yms.. Kysy kaveriltakin, mutta jätä aina päätös omiin käsiin:) Jos koet tuon pohtimisen ja asian tutkimisen jälkeen, että et ehdi itse tähän huolellisesti paneutua ja huomaat, että saat tehokkaamin aikasi kulumaan esim. omassa työssäsi ja perheen kanssa, ota ammattilaiset asuntokauppaa hoitamaan. Aiheesta kirjoitan lisää blogeissani, jotka vielä luonnoksina, mutta tulossa:)

_MG_6040

Houkutteleva sisääntulo luo herkullisia odotuksia ja on jo yllättänyt asunnonostajan positiivisesti

 

Asunnon osto

jännittävää ja hauskaa mutta voi olla stressaavaakin. On hyvä huomioida useita asioita ennen ostopäätöksen tekoa; hinnan sopivuus, rahoitus, aikataulut, tarvittavat remontit tai tulossa olevat isot menoerät (taloyhtiö) jne. On myös hyvä olla tietoinen siitä, milloin voit tehdä tarjouksen kohdalle osuneesta vastustamattomasta asunnosta,  vaikka kaikki ei ole esim. rahoituksen suhteen täysin valmista. Tiesitkö että rahoituslaitokset tarjoavat myös tässä neuvojaan, kuten asuntokaupan ammattilaiset, kiinteistönvälittäjät. Tai että myös sisustussuunnittelija voisi olla arvokas apu jo ostopäätöstä tehdessä? Tai remonttiammattilainen mukana asuntonäytöllä,  jos olet ostamassa remontoitavaa asuntoa? Haluankin haastaa asuntokaupan ammattilaiset ja ostajat ottamaan asunnon ostoprosessiin mukaan myös muita alan ammattilaisia, tarpeen mukaan. 

Sisustusneuvonnan apu asuntosi myynnissä voi olla vaikka avaimet käteen paketti

 • kartoitamme puolestasi kiinteistönvälittäjän, jolla on asiantuntemusta juuri sinun asuntosi myymiseen.
 • suunnittelemme ja toteutamme sisustuksen/stailauksen, joka tuo asuntosi esiin selkeästi ja raikkaana.
 • vastaamme asuntosi kuvaamisesta, laadukkaasti.
 • huolehdimme ennen näyttöä, että asunto on valmis esiteltäväksi.
 • tai joku muu yhdessä sopimaksi katsomamme kokonaisuus tai osa-alue

Sisustusneuvonnan apu asunnon ostossa voi olla esimerkiksi

 • etsin puolestasi antamillasi sovituilla kriteereillä sopivia ostokohteita ja käyn ensivisiitillä, jos olet itse vaikka toiselta paikkakunnalta ja haluat asunnon Tampereelta tai ympäristöstä. huom. ASUNTOSIJOITTAJAT!
 • tulen mukaan näytölle analysoimaan remontin tarvetta ja sen toteuttamismahdollisuuksia (materiaalihaasteet, vanhan asunnon rakenteet ym. mahdolliset yllätykset)
 • tutkimme asuntoon liittyviä dokumentteja ja kerromme sen perusteella näkemyksemme taloyhtiön / kohteen tilasta
 • ideoimme yhdessä uutta ilmettä joko pienellä pintaremontilla tai laajalla uudistussuunnitelmalla.
 • kauttamme saat luotettavat ammattilaiset avuksesi mm. muuttoapua, siivousta, remonttiammattilaisia ym. 
 • ja hyvät yhteistyökumppaneiden edut materiaaleista

Pin It on Pinterest