Keittiösuunnittelu, keittiöremontti blogisarjassa astutaan syvemmälle keittiöön. Keittiöblogi pohjaa keittiökokemuksiin perheen äitinä, sisustussuunnittelijana, keittiömyyjänä, remonttinaisena sekä rakennuttajana. Omia erilaisia keittiön käyttökokemuksia on kertynyt kymmeniä myös useiden muuttojen seurauksena. Myös työ kiinteistönvälittäjänä on antanut tiettyä perspektiiviä, etenkin siihen, kun kodin remonttia tehdään myynti mielessä.

keittiökollaasi tiivis

 

Aloita keittiöremontin suunnittelu riittävän ajoissa, mielellään kuukausia ennen toteutusajankohtaa. Suunnittelun voi aloittaa haaveilemalla siitä, millainen on oma unelmien keittiösi.   Haaveillessa anna mennä reilusti överiksi, koska budjettivaiheessa kuitenkin realiteetit astuvat mukaan:)

Kun olet valmis etenemään projektisi kanssa, aloita se analysoimalla sinulle tärkeimmät asiat.  Näin kokonaisuudesta tulee suunnitellusti hyvä, eikä sekalainen soppa  runsailla hyvillä  ideoilla höystettynä,  jossa keitoksen ydinmaku on kadonnut.  Tuloksena on tuolloin vähemmän kuin ansaitsisit oikeasti.

Huolehdi ainakin nämä asiat kuntoon alkuvaiheessa:

– tutki lupa-asiat ja tee tarvittavat lupahakemukset – ja ilmoitukset ajoissa

– esitä itsellesi kysymys; millainen uusi keittiöni on tunnelmaltaan?

– Laadi budjetti ja aikataulu. Huomio budjetissa myös mahdollinen suunnittelukustannus. Varaa aikatauluun riittävästi aikaa suunnittelulle.

-surffaa netissä, käy keittiömyymälöissä ja rautakaupoissa

– etsi itsellesi mieluisa ja osaava keittiösuunnittelija ja/tai keittiömyyjä

– pohdi kuka remontin toteutuksen tekee.. ja millä perusteella; Kokemus, laatu vai hinta edellä? Tässäkin muista referenssit.

– Älä tee päätöksiä “naapureiden” puheiden perusteella, vaan omien tuntemustesi pohjalta.

– Laadi keittiötoiveistasi lista ja aseta ne  tärkeysjärjestykseen. Hinta? Laatu? Toiminnallisuus? Toimitusvarmuus? Tunnelma? Näistä lisää seuraavassa keittiösuunnittelu osa 2 blogikirjoituksessa

– Päätä myös kuka on projektin vastuuhenkilö. Sinä vai hän tai alan asiantuntija, esimerkiksi suunnittelija tai keittiömyyjä?

Ja katso ympärillesi, etsi ja kysele; keittiökauppoja ja kiintokalustetoimittajia on yllättävän paljon!

 

Hyödynnä myös netistä löytyviä keittiösuunnitteluun liittyviä sivustoja ja suunnittelupohjia, joita on paljon, yksi portaali josta löydät tietoa keittiöremontista sekä alan yrityksiä on keittiotieto.fi.

Kun olet siis ensin hieman hahmotellut tulevaa keittiöremonttia, on aika löytää yhteistyökumppanit projektin toteutukseen. Etsi suunnittelija tai keittiömyyjä, jolla on keittiösuunnitteluun vaadittavaa erityisosaamista ja eritoten, osaamisen lisäksi INTOA perehtyä remonttiisi ja juuri sinun keittiösi ratkaisuihin. 
Tiedustele suunnittelijan/myyjän referenssit ja perehdy niihin.  Jos kommunikointi suunnittelijan kanssa on sujuvaa ja kemianne kohtaavat, valinta on helppo tehdä. Remontin toteuttajat eli kirvesmies, sähkömies, putkimies ja kalusteasentaja on hyvä myös kartoittaa ajoissa ja tehdä sopimukset.  Kilpailuta remonttisi ja tee aina KIRJALLINEN SOPIMUS kaikkien kanssa. Älä sorru “halvemman” hinnan perässä pimeään työhön. Ne tapaukset, joihin itse olen törmännyt, ovat osoittaneet, että loppulasku onkin suurempi kuin, jos sopimus olisi tehty virallisesti ja verot maksaen!

Jos tekijöiden löytäminen on haastavaa tai oma aikasi on tiukalla, hyödynnä keittiökauppiaasi tai rautakauppiaasi tai oman suunnittelijasi  yhteistyöverkostoa. Voit saada kirvesmiehet, asentajat, kodinkoneet, valaistuksen, pintamateriaalit ym. siis käytännössä kaiken tarvittavan keittiökauppiaaltasi tai oman suunnittelijasi kautta. Mitä enemmän hankit palveluita ja tuotteita saman oven takaa, sitä vaivattomammaksi remontti käy. Jos taas sinulla on aikaa ja energiaa etsiä sitä parasta hintaa, niin tee se. Pienistä yksittäisistä säästöistä voi syntyä yllättävänkin paljon kokonaissäästöä.

Heli

Keittiösuunnittelu, keittiöremontti, osa 2 blogikirjoituksessa käsittelen keittiösuunnittelua tarkemmin. Tuolloin käyn läpi erityisesti keittiön pohjaratkaisua ja eri osa-alueiden tärkeysjärjestystä ja  sekä avaan hieman suunnitteluprosessia.

Keittiötoimittajia ja keittiökauppoja sekä remonttia käsittelen tarkemmin blogin osassa 3. Lyhyesti tässä kuitenkin kalustetoimittajien valikoimista; Jos kalustetoimittaja ei pysty vastaamaan toiveisiisi materiaalien, mitoituksien ja kaappien linjauksien suhteen, älä luovuta heti. Tutki, jos joku toinen keittiötoimittaja  pystyisikin vastaamaan toiveisiisi. Tässäkin on toki rajansa eli kaikkea ei aina voi saada:) Räätälöidyt mitoitukset ja yksityiskohdat myöskin tuovat lisää kustannuksia. Viimeaikoina on kylläkin ollut huomattavissa, että kalustetoimittajat pystyvät joustavammin räätälöimään mitoituksia ja hinta on suhteessa kohtuullinen. 

Helmiina keittiö

 

 

Pienen keittiön haasteita ratkaistuna

 

Keittiösuunnittelusta ja keittiöremontista voit laittaa mieluusti kommentteja, toiveita ja kysymyksiä. Vastaan , kommentoin ilolla:) Olisi hienoa myös kuulla, mitkä aiheet olisivat mielestäsi kiinnostavia käsiteltäväksi blogissa.

 

Kirjoittaja: Heli Hämeenniemi

Blogissani jaan kokemuksien ja oppimisen myötä syntyneitä näkemyksiäni rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Innostun varmasti välillä kirjoittamaan muustakin, sen verran vauhdikasta on elämäni toisinaan :). Olen utelias innostuja ja kuulisin lukijoiltani myös mielelläni ideoita, joita voin jakaa sisustusneuvonta.fi sivuilla.

Pin It on Pinterest

Tykkäsitkö?

Jaa tämä ystävillesi!